FÓRUM BEJELENTKEZÉS
Felhasználó
Jelszó
 
ESEMÉNYNAPTÁR
2024.04
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. 8
 2. 9
 3. 10
 4. 11
 5. 12
 6. 13
 7. 14
 1. 15
 2. 16
 3. 17
 4. 18
 5. 19
 6. 20
 7. 21
 1. 22
 2. 23
 3. 24
 4. 25
 5. 26
 6. 27
 7. 28
 1. 29
 2. 30
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  


Dögei Nők Egyesülete

http://okotars.hu/ 

 

 

 

 

 

 

Mottó: „Túl az ötvenen”

 

 

 

Az egyesület 2006. január 17-én alakult 13 fővel „EGYÜTT EGYMÁSÉRT” néven, majd 2007 áprilisában új nevet kapott „DÖGEI NŐK EGYESÜLETE”.  Jelenlegi létszáma 11 fő. Az egyesület fő tevékenysége a községünkben lévő hagyományok felkutatása, feldolgozása, ápolása és megőrzése. A községi rendezvényeken minden alkalommal az általuk készített műsorral vesznek részt a község nagy örömére. Hagyományt teremtett az egyesület a karácsonyi és az anyák napi ünnepségükkel. A szomszédos települések rendezvényeire is gyakran kapnak meghívást, amit nagy szeretettel fogadnak el. Az egyesület igyekszik a tudásának megfelelően minden egyes korosztállyal együttműködni, segíteni a fiataloknak és az idősebbeknek, valamint a községnek a kulturális műsorok megszervezésében.

 

 

Több meghívást kapott megyei és országos rendezvényekre, fesztiválokra, vetélkedőkre, ahonnan  színvonalas műsoraikért elismerő oklevelekkel tértek haza. Kiemelkedő elismerésben volt részük Vásárosnaményban, ahol tánc kategóriában első helyezést értek el, amelynek a fődíja egy napos Szlovákiai út volt. Legutóbb a Hévízen rendezett „Népek Tánca és Népek Zenéje Ki- Mit Tud” országos vetélkedőn léptek fel egyéb tánc kategóriában 3. helyezést értek el.

 

 

 

Minden évben megrendezésre kerül az idősek napja, melyet családias hangulatú rendezvény keretében a környező települések Nyugdíjas Klubjainak a tagjaival együtt ünnepelnek, akikkel szoros kapcsolatot ápolnak.

2007. évtől folyamatosan apró lépésekkel haladnak előre annak érdekében, hogy segítsék községünk kulturális felemelkedését és fejlődését. Az egyesület 2012-ben ünneplte fennállásának 5. évfordulóját.

 

 

 

 

Szántó István Csabáné

 

 

 

 

A dögei nők faluszépítése

 

 

 

 

 

 

Végre ömlött az eső! A dögei nők Egyesületének tagjai ismerték a természetjárók egyik alapszabályát. „Rossz idő nincs, csak rosszul öltözött emberek vannak” Nos, Ők mit sem törődve a zuhogó esővel virágot ültettek az „Urak temetője” előtti parkban. A növényeket ugyanis néhány órával korábban adományozta Csimbók Ervin helyi vállalkozó - melyet ez úton is köszönünk - és el kellett ültetni. Később már napsütésben újra végigjártuk a virágosítás helyszíneit, ahol kapálást és gereblyézést végeztek. Ekkor készült a fotó is. A lelkes csapat tagjai voltak: Rózsa Jánosné, Nagy Jánosné, Gyurkó Ferencné és Szántó István Csabáné. A Bukóc alján lévő virágágyásnál fotók is készültek a brigádról. A jókedv és a nevetés messzire szállt. Sok-sok dűlőnév, meg történet került elő az emlékekből. Még egy ott „parkoló” roncsautóba is beültek, de hiába tolták, nem akart beindulni. Így hát megkapálva a virágágyásokat működő kocsikba ülve mindenki hazarobogott, hogy otthon folytassa a munkáját, ott ahol abbahagyta. ( as)

 

 


 

 

 

„Nemcsak a húszéveseké a világ”

 

 

Nem az a fontos, az ember hány éves,
csak a szíve legyen fiatal!
/Ráday Imre/
A Dögei Nők Szövetsége idén ünneplte fennállásának 5. évfordulóját, melyet egybekötött a minden évben megrendezésre kerülő „Nem csak a húsz éveseké a világ” nyugdíjas találkozójukkal. A találkozón a meghívott vendégek mellett 8 nyugdíjas klub vett részt, ahol ünnepélyes műsor, ebéd és táncmulatság várta a kedves vendégek.

Az egyesület tagjai szívesen fogadják az új jelentkezőket a klubba, ahol barátságos légkör, tánc és jókedvű beszélgetések várnak mindenkire.Szántó István Csabáné
elnök  
 
 
 
/A fényképek a galéria mappában megtekinthetőek./  
 

2012. december 09.

 

 

 

 

 

 

A Dögei Nők Egyesülete és az Ölbey Irén Általános Iskola tanulói 2012. december 9-én vasárnap „Várjuk együtt a közelgő ünnepeket" címmel rendezett karácsonyi műsorukat mutatták be a Polgármesteri Hivatal nagytermében, amellyel a község lakói számára sikerült meghittebbé tenni az ünnepi készülődést.