FÓRUM BEJELENTKEZÉS
Felhasználó
Jelszó
 
ESEMÉNYNAPTÁR
2023.10
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7. 1
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8
 1. 9
 2. 10
 3. 11
 4. 12
 5. 13
 6. 14
 7. 15
 1. 16
 2. 17
 3. 18
 4. 19
 5. 20
 6. 21
 7. 22
 1. 23
 2. 24
 3. 25
 4. 26
 5. 27
 6. 28
 7. 29
 1. 30
 2. 31
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
Kistérségi Szociális Szolgálat

A családsegítő szolgáltatás célja, hogy az alapvető szociális gondokkal átszőtt egyének és családok krízishelyzetét egységben kezelje, a tartósan segítségre szorulók átfogó gondozása, szociális és mentális ellátás biztosítása, valamint a prevenció.

A családsegítő szolgálat nyitott intézmény, minden segítséget kérővel megkülönböztetés nélkül törődik. Támogatjuk a családokat kapcsolatrendszerének megtartásában. Alapellátás, amelynek minden szolgáltatása ingyenes. Önkéntes megkeresés alapján működik, de ha tudomást szerzünk olyan esetekről, amikor segíthetünk, felajánljuk szolgáltatásainkat. A kliensek érdekeit képviselve a hozzánk fordulók személyes adatait titkosan kezeljük.

 

- A családsegítő szolgálat szükség esetén felméri a lakosság helyzetét és jelzéssel él az önkormányzat felé a szükségletekről, segítve tervező és döntéshozó munkáját, pl. idős, magányos emberek, nagycsaládosok, munkanélküliek, külterületen élők felmérése.

 

- A családsegítő szolgálat a családban jelentkező működési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának elősegítése érdekében családgondozást végez.

 

- A családi- kapcsolati zavarokkal hozzánk fordulókat segítően támogatjuk abban, hogy humánus megoldással rendezzék vitás ügyeiket, a család harmonikusabban működjön- mentálhigiénés tanácsadással.

 

- Adósságkezelési tanácsadás – segítő tanácsadással támogatjuk azokat, akik életviteli nehézségek miatt rossz helyzetben élnek pl. pénzbeosztás, háztartásvezetés, gazdálkodás, közüzemi hátralékok rendezése (OTP, E-ON, TIGÁZ, stb.).

 

- Segítjük a családokat hivatalos ügyeik intézésében, pl. GYES, GYED, GYET, családi pótlék, nyugdíj és rokkantsági ügyek, TAJ kártya, adókártya, stb., beadványok megírása, mit hol lehet elintézni.

 

- Képzési, oktatási tanácsadás- általános iskolások részére korrepetálás, szociális munkások, főiskolások terepgyakorlatához lehetőség biztosítása.

 

- Egészségügyi, felvilágosító tevékenységet szervezünk az életminőség javítása és egészségügyi problémák megelőzése érdekében.

 

- Adományokat gyűjtünk –pl., ruhákat, tárgyakat, játékokat, bútorokat, hogy az anyagilag rászorultakon segíthessünk, erősítsük a társadalom tagjainak együttérzését, felelősségét –minden nap.

 

- Együttműködünk munkanélküliekkel, álláskeresőkkel, képzési lehetőségek kutatása, beilleszkedést elősegítő program szervezése, hogy a munkaerő-piacra történő visszakerülést elősegítsük (álláskeresési technikák, önéletrajz készítése, stb.,).

 

- A családok segítése érdekében veszélyeztetettséget és krízishelyzetet észlelő jelzőrendszert működtetünk.

 

- Együttműködünk a szociális ellátórendszerrel, profitorientált és non profit szervezetekkel, egészségügyi intézményekkel, egyházak képviselőivel, oktatási intézményekkel, bírósággal, rendőrséggel és más intézményekkel a kliensek életfeltételeinek javítása érdekében.

 

 

 

Forduljanak hozzánk bizalommal bármilyen kérdéssel, problémával.

Címünk, elérhetőségünk:

Kistérségi Szociális Szolgálat Családsegítő Szolgálata

Purné Szabó Anikó családgondozó

4495 Döge, Osváth tér 1.  Tel.: 06-45-450-495

Ügyfélfogadási idő: H,K: 7.30-16.00, SZ: 7.30-17.30 CS: 13.00-16.00

 

 
 
 
 
 
 
A Kistérségi Szociális Szolgálat dögei családgondozói kerékpáros látogatást szerveztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltségénél. A tűzoltólaktanya látogatásra 11 gyermek jelezte részvételi szándékát.
 
 
 
 
Ezúton is szeretnénk köszönetünket ismét kifejezni azon hivatásos tűzoltóknak, akik bevezettek minket a tűzoltás rejtelmeibe. Választ kaphattunk egy – egy tűzesettel kapcsolatos kérdésünkre, megmutatták a tűzoltáshoz használt eszközöket, lehetővé tették, hogy a gyermekek kipróbálják a tűzoltóautókat és felszereléseket. Az előadás közben felhívták a gyermekek figyelmét arra is, hogy milyen veszélyt jelent a „viccből” történő tűzeset bejelentés.
 
 
 
 
A résztvevő gyerekek nagy érdeklődést mutattak, élményekkel feltöltődve indultak haza kerékpárjukon.
 
 

 

 

 

 

 

 

      Kertész Kinga            Purné Szabó Anikó

családgondozók